את ההכנות התחלתי כבר בוקר…הדבר הראשון אליו ניגשתי היה פשטידת תפוחי אדמה בצל וגזר …פשטידה פשוטה להכנה שעושה המון שמח על השולחן תמיד ….
החומרים הדרושים :
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 תבניות אינגליש קיק משומנות
אופן ההכנה :
מבשלים את תפוחי האדמה עד לרתיחה ומסננים את כול המים
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב
מעבירים לתבניות המשומנות ואופים בתנור על חום של 100 מעלות למשך כשעתיים וחצי …
( האפייה הארוכה נותנת פריכיות מדהימה לכול המנה הזו והבצל והגזר הופכים לסוג של נימוחים בפה

לאלבום המלא ניתן להיכנס לכאן
מייד אחר כך התפנתי להכין כדורי בשר ברוטב עגבניות שהיפה אוהבת , זה לא היה בתכנון של ארוחת הערב אבל החלטתי לעשות כדי שיהיה לצהריים ובכלל שיעלה לך עוד חיוך משגע שאני כול כך אוהב על השפתיים מה רע ?
החומרים הדרושים לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון ( נתח הצוואר )
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות ככל שניתן
2 בצלים
3 פרוסות לחם שחור מורטבות ומפוררות לפירורים
1 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח
אופן ההכנה של הקציצות
מערבבים את כול החומרים היטב היטב ( עם הידים עם הידים ) קורצים כדורונים קטנים ומטגנים במעט שמן זית עד שהם משחימים מכול הכיוונים ומניחים בצד
החומרים הדרושים לרוטב
4 כפות שמן זית
כף גדושה של שום כתוש
2 כפות פפריקה מתוקה
חצי ליטר מים רותחים
2 קופסאות רסק עגבניות של MUTTI ( אני פשוט אוהב את החברה הזו )
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים את השמן היטב
מוסיפים את השום ומערבבים
כאשר השום נעשה מעט חום מוסיפים את הפפריקה והמלח ומערביבם היטב היטב
מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה
מורידים לאש קטנה ומוסיפים את כדורי הבשר שמחכים לנו בצד….
20 דקות על אש קטנה והתענוג הזה מוכן

לצפייה באלבום ההכנה המלא ניתן להיכנס כאן
למנה ראשונה הגשנו על השולחן גבינת עיזים מטוגנת שגיליתי לאחרונה באחד הביקורים בקלנסוואה …. פשוט חותכים , מטגנים על מחבת פסים עם מעט שמן זית או על הגריל ומגישים ….
למנת בינים החלטנו להגיש פאד טאי שרימפס פיקנטי ….
החומרים הדרושים
5 כפות שמן אורז
8 בצלים ירוקים גדולים
400 גרם שרימפס מבושל ( שוטפים במים וזורקים היישר אל הווק )
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 חבילה נבטים
2 גזרים קלופים ומפולטים על ידי הקולפן
1 פילפל חריף ירוק חתוך לפרוסות
חבילה אטריות אורז בגודל שאתם אוהבים
4 כפות רוטב פאד טאי
4 כפות רוטב בזיליקום פיקנטי
6 כפות רוטב סוייה בסגנון סיני
אופן ההכנה
מחממים את הווק היטב
זורקים לתוכו את הבצל הירוק
כעבור 3 דקות מוסיפים את השרימפסים ומערבבים
אחרי כ2-3 דקות של טיגון מוסיפים את הגמבה ומערבבים
עכישו תורו של הגזר להצטרף לחגיגית הטעמים ולהתערבב
גם הנבטים לא נשכחים ואיתם הפילפל החריף וכול הזמן מקפיצים ומערבבים היטב
עכישו מוסיפים את הרטבים מערבבים היטב ומניחים לכבודה 4 דקות להתחבר
מוסיפים את אטריותהאורז ששכבו במים כשעה ומערבבים היטב …כ3 דקות …
מגישים …

לאלבום התמונות המלא ניתן להיכנס לכאן
בינתיים הכנתי סלט חריף שמככב אצלנו על השולחן בדרך כלל
החומרים הדרושים
2 בצלים חתוכים דק דק
3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
חצי אגד כוסברה
2 פילפלים אדומים (צ'ילי) חתוכים לפרוסות דקות
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
מיץ מ1 לימון
אופן ההכנה
מערבבים היטב היטב את כול החומרים בקערה ומניחים להם כשעתיים ויותר לפני ההגשה .
מאחר וחנוכה …נו טוב זה סתם תירוץ החלטנו להכין לביבות ..אלא שאני מפאת הגבלים בריאותיים שחלו עלי בחודש האחרון נמנע לחלוטי מתפוחי אדמה ….כך שהחלטתי לעשות משהו אחר …
החומרים הדרושים :
2 קישורים בינונים מגוררים על פומפיה
1 קולרבי גדול מגורר על פומפיה
1 בצל גדול מגורר על פומפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס קמח שיפון מלא
אופן ההכנה :
מערבבים את כול החומרים היטב היטב
מחממים מחבת ויוצקים עליה מעט שמן זית
מניחים בזהירות כול פעם ככף וחצי מהבלילה שיש לנו ומטגנים עד להזהבה/השחמה משני הצדדים

כדי לראות את האלבום המלא ניתן להיכנס לכאן
למנה העיקרית יעדנו חריימי סלמון …וליד אורז לבן , מנת דג מאד מאד אהובה עלינו
החומרים הדרושים
פילט סלמון בחתוך לחתיכות שוות פחות או יותר
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
8 כפות שמן זית
כף גדושה של שום כתוש
3 כפות פפריקה מתוקה
חופן זירעוני קימל
כפית מלח
1 פילפל ירוק חתוך לפרוסות
מיץ לימון מלימון שלם
2 קופסאות רסק עגבניותשל MUTTI
אופן ההכנה
מחממים סוטג' ויוצקים לתוכו את שמן הזית
מוסיפים את השום ומערבבים היטב
מוסיפים את הפפריקה המתוקה ואת הבצל ומערבבים היטב מספר דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך
מוסיפים את זרעוני הקימל ואת הפילפל החריף
עכישו תורם של קופסאות רסק העגבניות + תוספת של כחצי ליטר מים רותחים
מערבבים היטב מורידים לאש קטנה ומניחים לזה כ10 דקות
מכניסים את חתיכות הסלמון ומניחים להן להתבשל ברוטב כ20 דקות
לסיום מוסיפים את מיץ הלימון מחכים עוד כ5 דקות ואפשר להגיש
אצלנו הגשנו על מצע אורז לבן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה