עוגת פירות קיץ של אהרוני - הפעם עם דובדבנים
האיש חזר עם משלוחה של דובדבנים מחבר לעבודה מרמת הגולן.
החלטתי לנצל את ההזדמנות להכין את עוגת פירות הקיץ של אהרוני האהובה - שבמקור היא עם שזיפים.
להלן המתכון עם שינויים והערות שלי בסוגריים (הזכויות לישראל אהרוני כמובן מתוך הספר " אהרוני פותח שולחן").
יוצאת גבוהה וטעימה.
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ (השתמשתי בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית):
12 שזיפים גדולים ויפים, חצויים לאורכם ומגולענים (אני השתמשתי ב-40 דובדבנים מגולענים וחצויים)
3 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
3 ביצים
1 ושלושת רבעי כוסות סוכר
200 גרם חמאה רכה וחתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה (החלפתי ל"גיל")
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון גדול (ויתרתי על מיץ - השתמשתי בקליפה בלבד. במקום נוזלי הלימון - שמתי 2
כפות מנוזלי המשרה של הדובדבנים).
1חבילה (350 גרם) קמח תופח
חמאה וסוכר לתבנית (ויתרתי על הסוכר)
1. מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי ומשהים כחצי שעה (כאמור, שמתי בהמשך 2 כפות מנוזלי המשרה בעוגה במקום מיץ לימון - את השאר - שתינו .. טעם של ליקר דובדבנים משובח).
1. מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי ומשהים כחצי שעה (כאמור, שמתי בהמשך 2 כפות מנוזלי המשרה בעוגה במקום מיץ לימון - את השאר - שתינו .. טעם של ליקר דובדבנים משובח).
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט. מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון וקליפת הלימון, ורק בסוף, לערבול קצר ביותר, את הקמח.
3. משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר(ויתרתי על שלב הסוכר).
4. יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים(דובדבנים) בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר (ויתרתי).
5. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. העוגה טובה מאוד גם עם דובדבנים בשלים ומגולענים או עם אוכמניות טריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה