דג צלוי עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה
טעים, טעים, וטעים. מאפה איטלקי מושלם למי שלא כל כך אוהב דגים כי הטעם כאן עדין במיוחד
דרגת קושי: בינונית | זמן אפיה: שעה וחצי | 8-9 מנות
החומרים הנדרשים:
4-3 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקות
שמן לטיגון
6 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות
6 עגבניות קלופות ופרוסות לרוחב (אפשר מקופסה – אבל שלמות)
קילו פילה סלמון חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
חצי כוס פירורי לחם
4 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ (אפשר גם חצי חצי)
חצי כוס יין לבן יבש
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם נהיים שקופים כחמש דקות. מחממים את התנור ל- 175 מעלות. משמנים תבנית אפיה בינונית ועמוקה מעט, ומסדרים עליה חצי מכמות הבצל, את כל פרוסות השום, ושליש מפרוסות העגבניות. מסדרים חצי מכמות פרוסות הדג ועליהן חצי מפרוסות תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ומלח. מניחים עוד שליש מהעגבניות, שארית הדג ועליו את שארית תפוחי האדמה. שוב מתבלים במלח ופלפל. לבסוף מניחים את שארית העגבניות והבצל. מערבבים את פירורי הלחם עם הפטרוזיליה או הבזיליקום ומפזרים מעל הכל. מערבבים יין, שמן ורבע כוס מים. יוצקים מעל הכל ומכסים בניר כסף. אופים שעה ורבע. מסירים את הכיסוי ויוצקים עוד רבע כוס מים. אופים ללא כיסוי עוד כעשר דקות עד שהכל מזהיב. חותכים לקוביות ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה