פלטת ברוסקטות – פרוסות בגאט עם ציפויים שונים
חברה שלי היתה צריכה לאחר אנשים חשובים מאד מחו"ל והיא פנתה אלי להתייעץ על התפריט. הארוחה שהרכבנו יחד היתה בסגנון איטלקי, והיא כל כך הצליחה עד שחשבתי להביא כמה מהמתכונים המובילים לכאן.
דרגת קושי: קלה | זמן צליה: 7-8 ד' | 5-6 מנות
החומרים הנדרשים:
בגאט שלם
6 שיני שום כתושות
6 כפות שמן זית
2-3 כפות פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה קצוצה
50 גר' זיתים מגולענים, רצוי שחורים
100 גר' פטריות טריות
4 עגבניות קטנות, אדומות וקשות
100 גר' גבינה צהובה או מלוחה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הבגטים: פורסים לפרוסות עגולות בעובי ס"מ ומניחים בתבנית התנור חלבית. מערבבים יחד את השמן, השום הכתוש ועשבי התיבול ומורחים על כל הפרוסות בצורה אחידה. חותכים את הפטריות לשמיניות ומקפיצים במחבת עם מלח ופלפל כחמש ד', או עד שכל הנוזלים מתאדים. מניחים על רבע מכמות הבגטים את הפטריות. קוצצים גס את הזיתים ומניחים על רבע מהבגטים. חותכים את העגבניה לחצאים ופורסים לפרוסות, מסדרים על רבע מהבגטים ומתבלים במלח ופלפל. את הרבע האחרון מותירים ללא ציפוי פרט לשום. מפזרים על הכל את הגבינה המגוררת וצולים מתחת לגריל 7-8 ד', עד שהפרוסות מזהיבות קלות.
ניתן להכין מראש ורק לקלות ממש לפני הסעודה. מתאים מאד גם לסעודת מלווה מלכה מושקעת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה