ריבועי פאי פקאן ללא קמח
רכיבים לתבנית 20*20:
לתחתית:
80 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים דק
120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה בקוביות קטנות
1 ביצה
20-35 גרם (1-2 כפות) מים
שכבת פקאן:
200 גרם (3/4 1 כוסות) פקאנים
100 גרם (קצת פחות מכוס) אגוזי מלך
80 גרם חמאה
120 (חצי כוס) סוכר חום כהה (הדביק)
קורט מלח
50 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
30 גרם (2 כפות) מים
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הסוכר, מלח, קורנפלור, שקדים וחמאה בקוביות במהירות נמוכה, עד שהתערובת מגיעה למרקם של גרגרים קטנים.
מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים עד שנוצר גוש בצק. במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים.
מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
מקפיאים את התחתית במשך 10 דקות.
אופים בתנור כ12 דקות או עד להזהבה קלה מאוד של הבצק.
שכבת פקאן: קוצצים את אגוזי המלך לחתיכות גסות.
בסיר קטן מחממים סוכר חום, מלח וחמאה עד להמסה מלאה של החמאה.
מוסיפים מייפל ומים, מערבבים לאיחוד ומכבים את האש.
מוסיפים את אגוזי המלח הקצוצים ואגוזי הפקאן ומערבבים עד שכל האגוזים מצופים בקרמל.
מעבירים את שכבת הפקאן מעל לתחתית הבצק ומשטחים לשכבה אחידה.
אופים עוד כ-15 דקות, מוציאים, מצננים לחלוטין וחותכים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה