יום רביעי, 14 באוגוסט 2019

סלט טופו

סלט

300 גרם טופו קשה חתוך לקוביות 
2 כפות רוטב סויה
1 כוס קינואה אדומה מבושלת ומקוררת 
1 כוס שעועית אדומה / שחורה מוכנה לאכילה (מושרית ומבושלת או קפואה מופשרת) 
300 גרם תערובת עלים ירוקים חתוכים גס
1 גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות
1/2 כוס פקאן קלוי שבור 
2 כפות שמן זית 
1 לימון סחוט טרי 
1 כפית כל מרכיב- בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש 
מלח פלפל על פי טעם 
חופן עלי נענע / בזיליקום קצוצים 

מה עושים

סלט

בקערית לערבב טופו ורוטב סויה עד שכל קוביות הטופו משנות את צבען 
להעביר למחבת נונסטיק (טפלון) ולחמם על אש גבוהה תוך כדי ערבב עד שהטופו צרוב מכל צדדיו
להעביר לקערה ולקרר 
בקערת סלט גדולה לערבב את כל מרכיבי הסלט כולל הטופו 
לטעום ולהוסיף מלח / לימון במידת הצורך 
להגיש 

הערות והמרות:

  • את השעועית אפשר להחליף בכל קטניה אחרת- חומוס, עדשים שחורות, שעועית לבנה וכדומה 
  • את הפקאן אפשר להחליף בשקד קלוי, אגוזי מלך, קשיו קלוי וכדומה 
  • את הנענע אפשר להחליף בפטרוזיליה או כוסברה 
  • את הקינואה אפשר להחליף בקוסקוס או אורז בר 
  • אני השתמשתי בתרד, מנגולד וחסה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה