פשטידת פטריות ללא גלוטן עשירה בחלבון
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים קטנים קצוצים דק או בצל אחד ענק
3 שיני שום, קצוצות
1 סלסלה פטריות שמפניון , חתוכות גס
200 גרם טופו
1 כף רוטב סויה
2 ביצים
1 גביע יוגורט טבעי (אני אוהבת יוגורטים ממחלבות קטנות ולא את המתועשים)
3 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
1/2 כוס קמח קינואה או קמח כוסמת
1 כפית אבקת אפייה
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
משמנים תבנית בגודל 20/20 או 2 תבניות אינגליש קייק.
במחבת רחבה מטגנים עם שמן הזית את הבצל הקצוץ על להבה בינונית עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את שיני השום הקצוצות והפטריות. ממשיכים לטגן כ 5 דקות עד שהפטריות רכות ולא נשארים נוזלים במחבת.
בבלנדר או במעבד מזון טוחנים את הטופו, רוטב סויה וביצים.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה.
מערבבים בקערה את תערובת הפטריות, תערובת הטופו, יוגורט ומוצרלה, תערובת קמח ופלפל שחור.
מעבירים לתבנית המשומנת או תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ 45 דקות ב 170 מעלות.
אוכלים עם סלט ליד ואתם מסודרים עם ארוחה קלה עם המון חלבון איכותי.
והנה החלק הקשה: ממתינים כחצי שעה עד שהפשטידה מתייצבת ורק אז חותכים.
הפשטידה נשמרת היטב במקרר 5 ימים.
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
6 תגובות
שיר הגיב:
היי זהר נראה פשוט מעולה!
האם אפשר לוותר על הקמח? אני בתזונה שבה לא אוכלים פחמימות, וגם לא רוצה לקנות במיוחד… יש לי קמח חומוס חושבת שיתאים?? תודה!
זהר לוסטיגר-בשן הגיב:
הי, בטח, קמח עדשים או קמח חומוס יעבוד מעולה
נטע בנימינויבץ הגיב:
הי זוהר,
על איזה מצב לכוון את התנור? טורבו?
זהר לוסטיגר-בשן הגיב:
מצב אפיה רגיל, סליחה על העיכוב בתשובה
ענבל הגיב:
היי, במה אפשר להחליף את היוגורט (שיהיה לא חלבי)?
תודה
ענבל
זהר לוסטיגר-בשן הגיב:
ביוגורט סויה, שמנת צמחית
כתיבת תגובה
האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *
התגובה שלך
שם *
אימייל *
אתר
יוגורטפטריותפשטידהקמח כוסמתקמח קינואה
כך תקנו נכס במרכז הארץ עם 340 אלף ש"ח בלבדchannel 22|
עם 50,000 דולר בלבד: כך רכשה ענקית הנדל"ן בניין משרדים המוש…Channel22|
פרויקט המגורים על חוף הכנרת נחטף ע"י העשירון העליון והמשקי…Real-Invest מגזין השקעות ונדל"ן|
יש לכם 180,000 ש"ח? כך תרוויחו את התשואה הגבוהה ביותרChannel22|
אל תפספסו
העוגה המושלמת ליד הקפה קצת יותר בריאה
אודות
אני זהר, שפית טבעית, מתכונאית ובלוגרית אוכל, אמא ל-3 ילדות, יש לנו 3 כלבות ובזמן החופשי שלי אני רוקדת.
אני מנסה לאזן בין קריירה לאמהות, בין יצירת מתכונים להסעות וכביסות ונראה לי שאני אפילו די מצליחה. אני אוהבת כל מה שקשור לאוכל (חוץ משטיפת כלים) ותמיד חושבת איך להפוך את האוכל לקצת יותר בריא, יותר צבעוני, מגוון וטעים ושיהיה מהיר וקל להכנה.
הבלוג הזה מוקדש לכל מי שרוצה לאכול ולבשל קצת יותר בריא.
הרשמו לעדכונים
הרשמו עכשיו וקבלו עדכונים למייל על כל פוסט חדש שעולה באתר.
עקבו אחרי באינסטגרם
עקבו אחרי בפייסבוק
הפוסטים שהכי אהבתם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה