יום שישי, 19 ביולי 2019

ריזוטו

מתכון לבסיס ריזוטו


30 דקות הכנה, 8 מנות (שמתחלקות ל-2 נגלות)


מצרכים:


1/2 כוס שמן זית
1 בצל לבן גדול, קצוץ לקוביות קטנות
עלים מ-5-10 גבעולי טימין
2 כוסות (450 גרם) אורז ריזוטו (מומלץ קרנרולי או ארבוריו)
½ 1 כוסות יין לבן יבש (אפשר גם רוזה)
2 ליטר (בערך 10 כוסות) ציר ירקות
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם


אופן הכנה:


לסיר רחב ויחסית שטוח מוסיפים את הבצל הקצוץ, ½ מכמות שמן הזית, עלי הטימין ומלח ופלפל. מטגנים על חום בינוני אגב בחישה כ-5 דקות בערך או עד שהבצל מתחילה להתרכך.


מוסיפים את האורז ומעט שמן אם צריך וקולים אותו כדקה. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ונותנים לו להתאדות.


מוסיפים 3 מצקות מהציר, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום בינוני (הנוזלים צריכים לבעבע בעדינות במהלך הבישול). כל 2-4 דקות בערך בוחשים היטב.


כשכל הנוזלים נספגים, מוסיפים עוד 2 מצקות מהציר ושוב מערבבים.


חוזרים על התהליך עוד פעמיים – בערך 15 דקות של בישול תוך ערבוב לעתים תכופות, ואז מתחילים לטעום מהאורז כדי להרגיש כמה הוא עשוי. האורז צריך להיות קשה במרכזו אך דיי רך מבחוץ.


מוציאים מהסיר ומעבירים לסיר גדול אחר (עדיף כזה ששמתם בפריזר שעה מראש) – המטרה היא לקרר את האורז כדי שלא יעבור לשלב הבא בלעדיכם.


כשהאורז הגיע לטמפרטורת החדר מעבירים לקופסה. את הבסיס ניתן לשמור בקירור שלושה ימים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה