מתכון לציר ירקות
10 דקות עבודה, שעה בישול, קל ממש, מניב בערך 3 ליטר ציר מוכן
מצרכים:
לציר בסיסי:
3 בצלים בינוניים, מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
4 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים גס
6 גבעולים עבים של סלרי, עם העלים – שטופים היטב מקולפים וחתוכים גס
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
קורט מלח
מצרכי רשות:
כרישה שטופה היטב וחתוכה לקוביות גסות (כולל החלק הירוק)
גבעולי פטרוזיליה
חופן קטן גבעולי טימין
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, פרוסה דק (לא צריך לקלף)
שיני שום קלופות
שורש פטרוזיליה ו/או סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
שומר, חתוך גס
אופן הכנה:
שמים את הירקות החתוכים ואת עשבי התיבול, אם משתמשים, בסיר.
מכסים במים ושמים מעל להבה גבוהה.
מביאים לרתיחה, כשהמים רותחים, מוסיפים עלה דפנה ופלפל אנגלי ומנמיכים את האש. אם נוצר קצף, חשוב להסיר אותו בעזרת מצקת.
מבשלים בבעבוע עדין למשך 60 דקות נוספות, עד שהמים קיבלו צבע ויש להם טעם חזק של ירקות. טועמים וממליחים ממש בעדינות : המליחות צריכה להיות ברקע.
מסננים את הנוזל, נותנים לו להתקרר ושומרים אותו בקופסא אטומה עד שמוכנים לשימוש.
את הציר המוכן ניתן לשמור במקרר שלושה ימים או להקפיא ואז הוא נשמר עד שלושה חודשים. לשימוש יעיל אפשר גם להקפיא בשקיות ניילון ולא בקופסה גדולה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה