1 גמבה חתוכה לרצועות
2 עגבניות חתוכות לעיגולים דקים
1 פלפל חריף ירוק (אם אתן לא אוהבים ממש חריף, תעשו חצי)
צרור כוסברה קצוצה
1 כוס גרגירי חומוס מוכנים (מבושלים/קפואים/משימורים)
הכנה:
בסיר נמוך ורחב מחממים שמן (קנולה או זית), וזורקים לתוכו את הבצל, מנמיכים אש. כשהופך לשקוף מגביהים לאש בינונית, מוסיפים את הגמבה והעגבניות. מערבבים.
לאחר מספר דקות, כשהירקות מעט מצטמצמים, מוסיפים את השום, ואת הפלפל החריף, חתוך ע"פ רמת החריפות האהובה עליכם. (ככל שחתוך יותר- חריף יותר.)
מוסיפים את גרגירי החומוס וחצי מכמות הכוסברה. מערבבים.
מתבלים- מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, כמון ומעט כורכום. אתם יכולים להוסיף ולהחסיר, לפי טעמכם.
מוסיפים מים שיכסו את הירקות ומביאים לרתיחה. בשלים כ5 דק'
מסדרים יפה את הדגים בסיר. מכסים אותם ברוטב, מכסים במכסה ומבשלים כ10 דק על אש בינונית.
מוסיפים את הכוסברה שנותרה. (אפשר לשמור מעט לקישוט בסוף ) מבשלים עוד עשר דקות על אש קטנה ללא מכסה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה