עוגיות חול (חמאה)


מצרכים
של מיכל לוי אלחללל- 30 עוגיות:
לבצק:
2 כוסות קמח (250 גרם)
200 גרם חמאה
80 גרם אבקת סוכר
50 גרם (¼ כוס) שקדים טחונים
קליפה מגוררת מחצי לימון
לציפוי:
1 חלמון, טרוף
½ כוס סוכר (100 גרם)
אופן ההכנה
1. שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר גוש בצק אחיד. פורשים יריעת ניילון נצמד על משטח העבודה. מעבירים אליה את הבצק, עוטפים ומגלגלים על גבי המשטח, עד שנוצר גליל ארוך בקוטר 2 ס"מ. מאחסנים במקרר כשעה.2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מסירים את הניילון מגליל הבצק. מברישים את הגליל בחלמון ומגלגלים בסוכר. פורסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ ומסדרים בתבנית. אופים כ-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות במקצת. אפשר לשמור כשבוע בכלי אטום, בטמפ’ החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה