המלווה המושלם לקפה של הבוקר: עוגת שוקולד עסיסית במיוחד המשלבת בתוכה יוגורט עיזים שמקנה לה מרקם קליל ועדין עם ציפוי שוקולד עשיר ומבריק
סוג מתכון: חלבי | מספר מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל
מצרכים
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 מיכלים (300 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס
1/2 כוס חלב
1 כוס שמן
1/3 כוס קקאו
כוס וחצי קמח לבן
שקית אבקת אפייה
150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, יוגורט עיזים, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.
- מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
- אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
- מכינים ציפוי: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה וממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים, תוך כדי ערבוב בין הפעלה להפעלה). מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה ושוקולדית.
- מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים במקרר עד שהיא קרה לחלוטין.
- מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה