יום רביעי, 9 ביולי 2014

עוגת שקולד ב- 5 דקות פיראוס

המלווה המושלם לקפה של הבוקר: עוגת שוקולד עסיסית במיוחד המשלבת בתוכה יוגורט עיזים שמקנה לה מרקם קליל ועדין עם ציפוי שוקולד עשיר ומבריק
סוג מתכון: חלבי   |   מספר מנות: תבנית בקוטר 24 ס"מ   |   רמת קושי: קל
מצרכים
3 ביצים
כוס ורבע סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 מיכלים (300 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס
1/2 כוס חלב
1 כוס שמן
1/3 כוס קקאו
כוס וחצי קמח לבן
שקית אבקת אפייה
150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
  2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל, יוגורט עיזים, חלב ושמן לתערובת אחידה וחלקה.
  3. מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב רק עד שאחיד.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים כשעה בטמפרטורת החדר.
  7. מכינים ציפוי: מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר בקערה וממיסים יחד במיקרוגל (בפולסים, תוך כדי ערבוב בין הפעלה להפעלה). מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה ושוקולדית.
  8. מצפים את העוגה בציפוי השוקולד ומצננים במקרר עד שהיא קרה לחלוטין.
  9. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה