יום חמישי, 26 במרץ 2015

לזניה גבינות

מצרכים:

חבילת דפי לזניה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

בערך 20 עגבניות שרי



מצרכים לרוטב:

1 חבילה רסק עגבניות בתוספת עשבי תיבול

קופסה גדולה עגבניות מרוסקות

בצל קטן, חתוך לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט שמן זית, לטיגון



לשכבת גבינות:

2 קופסאות (500 מ"ל) קוטג'

1 קופסה (250 מ"ל) גבינה לבנה

חופן קטן עלי כוסברה או סלרי, קצוצים

קורט אורגנו מיובש

 
אופן הכנה:
  • מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית על להבה בינונית כ-6 דקות או עד שהוא נראה שקוף.
  • מוסיפים את רסק העגבניות המתובל, מערבבים היטב ומטגנים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
  • חוצים את עגבניות השרי.

כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה:
  • אל תבנית פיירקס מלבנית (בערך בגודל 22X30) יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות).
  • מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה מורחים, שליש מתערובת הגבינות.
  • מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות.
  • מעל מניחים את שאר תערובת הגבינות ומפזרים שכבה אחידה של עגבניות שרי חצויות.
  • מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל 2 מצקות מרוטב העגבניות.
  • מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום.
  • אופים בתנור, שחומם מראש ל190 מעלות כ30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
  • מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות אדים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת.
  • מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.
  • מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר שתי דקות ומגישים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה