מצרכים:
חבילת דפי לזניה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
בערך 20 עגבניות שרי
מצרכים לרוטב:
1 חבילה רסק עגבניות בתוספת עשבי תיבול
קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
בצל קטן, חתוך לקוביות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט שמן זית, לטיגון
לשכבת גבינות:
2 קופסאות (500 מ"ל) קוטג'
1 קופסה (250 מ"ל) גבינה לבנה
חופן קטן עלי כוסברה או סלרי, קצוצים
קורט אורגנו מיובש
|
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן זית על להבה בינונית כ-6 דקות או עד שהוא נראה שקוף.
- מוסיפים את רסק העגבניות המתובל, מערבבים היטב ומטגנים כדקה ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות המרוסקות.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- בזמן שהרוטב מתבשל, מכינים את שכבת הגבינות: בקערה מערבבים את כל המצרכים, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
- חוצים את עגבניות השרי.
כאשר הרוטב מוכן מתחילים לבנות את הלזניה:
- אל תבנית פיירקס מלבנית (בערך בגודל 22X30) יוצקים מצקת מן הרוטב (כדי שהשכבה התחתונה של הלזניה תתבשל באחידות).
- מרפדים בשכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה מורחים, שליש מתערובת הגבינות.
- מרפדים בשכבה נוספת של דפים ומעליה מורחים 2 מצקות מרוטב העגבניות.
- מעל מניחים את שאר תערובת הגבינות ומפזרים שכבה אחידה של עגבניות שרי חצויות.
- מרפדים שוב בדפי לזנייה ויוצקים מעל 2 מצקות מרוטב העגבניות.
- מכסים את השכבה העליונה של הלזניה בנייר אפייה ואז אוטמים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור, שחומם מראש ל190 מעלות כ30 דקות או עד שדפי הלזניה התרככו.
- מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה (זהירות אדים) ומפזרים מעל הלזניה את הגבינה הצהובה המגוררת.
- מכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה.
- מוציאים, נותנים לתבנית להתקרר שתי דקות ומגישים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה