יום חמישי, 26 במרץ 2015

סלמון בקוקי

היתרון הגדול של שקית הקוקי הוא בכך שהיא מבשלת את הסלמון במיצים של עצמו, בלי שום תוספת שומן, ולמרות זאת מתקבלת מנה עסיסית
 
סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן כולל: חצי שעה | 4 מנות | רמת קושי: קל
 
מתוך גיליון ראש השנה של "על השולחן"
מתוך גיליון ראש השנה של "על השולחן"צילום: גרפיקה "על השולחן"
מצרכים:

4 פרוסות פילה סלמון ללא עצמות ועור (200-150 גרם לפרוסה)

1 פלפל חריף, פרוס

12 בצלצלים קטנים או שאלוטס חצויים

3 שיני שום, קצוצות

1 כף פפריקה

1/3 כוס סויה מתוקה

 
אופן הכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים בשקית את כל החומרים למעט הדגים, סוגרים היטב ומערבבים בניעור.
  • פותחים את השקית, מוסיפים את הדגים, קושרים את השקית וחוזרים על פעולת הניעור-ערבוב כך שכל נתח דג יהיה עטוף ברוטב.
  • מניחים את השקית בתבנית ומנקבים 4-3 חורים בחלקה העליון.
  • אופים 12-10 דקות, מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות.
  • פותחים ומגישים ישר לצלחות.
גיוונים:
  • מכינים באותה שיטה עם פילה של דג לברק או אחר - במידת הצורך מקצרים את זמן האפייה לפי משקל הדג ועוביו, 10-8 דקות לפילה ממוצע.
  • מכינים עם חזה עוף פרוס לשניצלים - במקרה כזה אופים 8 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה