היתרון הגדול של שקית הקוקי הוא בכך שהיא מבשלת את הסלמון במיצים של עצמו, בלי שום תוספת שומן, ולמרות זאת מתקבלת מנה עסיסית

מתוך גיליון ראש השנה של "על השולחן"צילום: גרפיקה "על השולחן"
מצרכים:
4 פרוסות פילה סלמון ללא עצמות ועור (200-150 גרם לפרוסה)
1 פלפל חריף, פרוס
12 בצלצלים קטנים או שאלוטס חצויים
3 שיני שום, קצוצות
1 כף פפריקה
1/3 כוס סויה מתוקה
|
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים בשקית את כל החומרים למעט הדגים, סוגרים היטב ומערבבים בניעור.
- פותחים את השקית, מוסיפים את הדגים, קושרים את השקית וחוזרים על פעולת הניעור-ערבוב כך שכל נתח דג יהיה עטוף ברוטב.
- מניחים את השקית בתבנית ומנקבים 4-3 חורים בחלקה העליון.
- אופים 12-10 דקות, מוציאים מהתנור וממתינים 5 דקות.
- פותחים ומגישים ישר לצלחות.
גיוונים:
- מכינים באותה שיטה עם פילה של דג לברק או אחר - במידת הצורך מקצרים את זמן האפייה לפי משקל הדג ועוביו, 10-8 דקות לפילה ממוצע.
- מכינים עם חזה עוף פרוס לשניצלים - במקרה כזה אופים 8 דקות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה