יום חמישי, 26 במרץ 2015

חריימה בורי

מצרכים:

1 בורי במשקל ק"ג, מנוקה וחתוך ל-6-7 פרוסות (עם העצם)

1 חבילה רסק עגבניות עם תיבול מרוקאי

כפית פפריקה מתוקה או מעושנת

1/2 כפית כמון

1/2 פלפל חריף, קצוץ גס (אפשר יותר לפי הטעם)

2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות

3 עגבניות תמר שלמות מקולפות מקופסת שימורים, חתוכות לקוביות

3-6 שיני שום, פרוסות

פלפל אדום, חתוך לקוביות

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

מיץ מלימון אחד

חצי כפית סוכר

מעט עלי כוסברה, לקישוט

 
אופן ההכנה:
  • מתחילים בבניית הרוטב: מניחים בסיר רחב את שמן הזית ופרוסות השום.
  • את הסיר ממקמים על להבה בינונית ומחממים את השמן עם השום תוך כדי ערבוב.
  • לאחר 2 דקות בערך, כאשר השמן התחמם והשום מפיץ ריח, מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והכמון ומטגנים במשך דקה על להבה גבוהה, אגב בחישה נמרצת.
  • מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות, את הפלפל האדום והחריף ומערבבים היטב.
  • בעזרת מועך פירה או כף גדולה מועכים את המצרכים, שבסיר על מנת להפיק מהם את מרב הטעמים.
  • מוסיפים מיץ לימון וכוס מים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.
  • טועמים ומתקנים תיבול (אם הרוטב חמוץ מדי מוסיפים קצת סוכר). מניחים ברוטב את נתחי הדג.
  • ממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-20 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
  • מגישים מיד, ביחד עם עלי כוסברה וחלה מתוקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה