מצרכים:
1 בורי במשקל ק"ג, מנוקה וחתוך ל-6-7 פרוסות (עם העצם)
1 חבילה רסק עגבניות עם תיבול מרוקאי
כפית פפריקה מתוקה או מעושנת
1/2 כפית כמון
1/2 פלפל חריף, קצוץ גס (אפשר יותר לפי הטעם)
2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
3 עגבניות תמר שלמות מקולפות מקופסת שימורים, חתוכות לקוביות
3-6 שיני שום, פרוסות
פלפל אדום, חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
חצי כפית סוכר
מעט עלי כוסברה, לקישוט
|
אופן ההכנה:
- מתחילים בבניית הרוטב: מניחים בסיר רחב את שמן הזית ופרוסות השום.
- את הסיר ממקמים על להבה בינונית ומחממים את השמן עם השום תוך כדי ערבוב.
- לאחר 2 דקות בערך, כאשר השמן התחמם והשום מפיץ ריח, מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והכמון ומטגנים במשך דקה על להבה גבוהה, אגב בחישה נמרצת.
- מוסיפים את העגבניות הטריות והמשומרות, את הפלפל האדום והחריף ומערבבים היטב.
- בעזרת מועך פירה או כף גדולה מועכים את המצרכים, שבסיר על מנת להפיק מהם את מרב הטעמים.
- מוסיפים מיץ לימון וכוס מים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-10 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול (אם הרוטב חמוץ מדי מוסיפים קצת סוכר). מניחים ברוטב את נתחי הדג.
- ממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-20 דקות, עד שהדג התבשל לחלוטין.
- מגישים מיד, ביחד עם עלי כוסברה וחלה מתוקה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה