- כף שמן זית
- 2בצלים בינוניים
- 6שיני שום
- 2גזרים בינוניים
- 1 1/2כוסות עדשים אדומות"הנמל"
- 8כוסות מים רותחים
- 1כפית כורכום
- 1כפית פפריקה מתוקה
- 1/2כפית פפריקה חריפה
- 3/4כפית כמון טחון
- 1/2כפית בהרט
- 1כפית מלח דק
- 1/4כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- שוטפים את העדשים האדומות. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום וממשיכים לטגן עד שהגזר רך בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים הכתומות, המים הרותחים ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
- מבשלים על אש בינונית עד שהמרק מסמיך והעדשים רכות. בערך 25 דקות.
- מגישים עם עלי הכוסברה ומעט מיץ לימון מעל.
בלוג אוכל של מיכל לוי אלחלל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה