יום רביעי, 12 בינואר 2022

מרק בריאות עם עדשים, גריסים וקינואה איילת הירשמן foody

 

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את השום ואת הכוסברה.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את השום ואת הכוסברה הקצוצה ומחממים מעל להבה בינונית 5 דקות, עד שהשום מתרכך אבל לא מזהיב.
  3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, סוחטים פנימה מיץ מ-1/2 לימון, מוסיפים את הקינואה, גריסי הפנינה, הקוסקוס המלא והעדשים הירוקות.
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד שהקינואה, גריסי הפנינה והעדשים מתרככים.
  5. טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח, בכמון ובעוד מיץ לימון.
  6. טוחנים קלות את המרק בבלנדר מוט, רק כדי שחלקו ייטחן ויסמיך, אבל משאירים גם חלק מהדגנים שלמים.
  7. מחלקים לקעריות הגשה, מוסיפים עוד כוסברה טרייה מלמעלה ואוכלים מיד.

הערות

  • אם אין ציר ירקות, אפשר להחליף בכמות זהה של מים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה