מרכיבים
3 ביצים גדולות
1 1/4 כפיות מלח כשר, מחולקות
אספרגוס 1 £, קצוות קטומים, לחתוך לחתיכות 2 אינץ
אפונה 2 כוסות
1 שן שום קטן, קצוץ
גרידת לימון 1 כפית
מיץ לימון טרי 1 כף
חומץ יין לבן 1 כף
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1/4 כפית פלפל שחור
גרגיר הנחלים 1 צרור
1/2 כוס פטרוזיליה שטוח עלים טריים
1/4 כוס עלי נענע טרי
הכנה
. 1 מניחים ביצים בסיר; להוסיף מים קרים כדי כיסוי. מביא לרתיחה; מסירים מאש, מכסים, ולתת לעמוד 12 דקות. הפעל ביצים מתחת למים להתקרר; ביצי קליפה, לחתוך בחצי, ובמילואים.
. 2 בינתיים, מביא סיר גדול של מים לרתיחה עם 1 כפית מלח; הנח קערה גדולה של מי קרח ליד התנור. מרתיחים אספרגוס 2 דקות או עד שצבע ירוק בהיר. העבר את האספרגוס מייד למי קרח (מים רותחים מילואים). קרח מים מילואים וחזור עם אפונה פריכה, רותח 1-2 דקות. מסננים ומייבשים.
3. בקערה, לשלב שום, גרידת לימון ומיץ, חומץ, שמן, שנותר 1/4 כפית מלח, ופלפל שחור. בקערת הגשה, לשלב אספרגוס, אפונה, גרגיר נחלים, עשבי תיבול, וביצים. ממש לפני הגשה, לטפטף את הרוטב ולערבב.
3 ביצים גדולות
1 1/4 כפיות מלח כשר, מחולקות
אספרגוס 1 £, קצוות קטומים, לחתוך לחתיכות 2 אינץ
אפונה 2 כוסות
1 שן שום קטן, קצוץ
גרידת לימון 1 כפית
מיץ לימון טרי 1 כף
חומץ יין לבן 1 כף
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1/4 כפית פלפל שחור
גרגיר הנחלים 1 צרור
1/2 כוס פטרוזיליה שטוח עלים טריים
1/4 כוס עלי נענע טרי
הכנה
. 1 מניחים ביצים בסיר; להוסיף מים קרים כדי כיסוי. מביא לרתיחה; מסירים מאש, מכסים, ולתת לעמוד 12 דקות. הפעל ביצים מתחת למים להתקרר; ביצי קליפה, לחתוך בחצי, ובמילואים.
. 2 בינתיים, מביא סיר גדול של מים לרתיחה עם 1 כפית מלח; הנח קערה גדולה של מי קרח ליד התנור. מרתיחים אספרגוס 2 דקות או עד שצבע ירוק בהיר. העבר את האספרגוס מייד למי קרח (מים רותחים מילואים). קרח מים מילואים וחזור עם אפונה פריכה, רותח 1-2 דקות. מסננים ומייבשים.
3. בקערה, לשלב שום, גרידת לימון ומיץ, חומץ, שמן, שנותר 1/4 כפית מלח, ופלפל שחור. בקערת הגשה, לשלב אספרגוס, אפונה, גרגיר נחלים, עשבי תיבול, וביצים. ממש לפני הגשה, לטפטף את הרוטב ולערבב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה