מצרכים (כ-20 קציצות עדשים):
כוס עדשים כתומות (אדומות) שטופות היטב
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 גזר בינוני קלוף
כף שמן זית או קנולה
1 ביצה קטנה (*לגרסה טבעונית– ניתן לוותר על הביצה)
3-4 כפות פירורי לחם (*לגרסה ללא גלוטן– ניתן לוותר על פירורי הלחם)
תיבול: כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
ציפוי (לא חובה): כחצי כוס פירורי לחם
*תוספות מומלצות לתערובת הקציצות: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
אופן הכנה:
-חותכים את תפוחי האדמה והגזר לקוביות בינוניות ומבשלים במים רותחים עד שהם נעשים רכים (כאשר ניתן לנעוץ מזלג בקלות). מסננים מהמים ומועכים לפירה.
-במקביל, מניחים בסיר נפרד כוס עדשים כתומות וממלאים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות (העדשים אמורות להתפרק בבישול). מסננים וסוחטים היטב מעודפי המים.
-מערבבים את הפירה עם העדשים ומוסיפים שמן, ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל200 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים בנדיבות.
-יוצרים קציצות בקוטר של 5-6 ס"מ ועובי כ 1.5 ס"מ. מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר האפיה המשומן.
-מרססים/מברישים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים כ-15 דקות נוספות.
הערות:
- ניתן ומומלץ לשדרג את הטעם ולהוסיף לתערובת: שליש כפית כמון, בצל מטוגן, שן שום כתושה ורבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק.
- כדי לשדרג את המרקם אפשר לגרד בפומפיה גסה את תפוחי האדמה המבושלים במקום למעוך אותם לפירה.
- לגרסה ללא גלוטן – יש לוותר על פירורי הלחם.
- לגרסה טבעונית – ניתן לוותר על הביצה.
- לגרסה טבעונית + ללא גלוטן – וותרו על הביצה ועל פירורי הלחם. טיפ של גולש (מוטי) – "בגרסה הטבעונית, אם משרים חצי מכמות העדשים הכתומות במים וטוחנים אותן במעבד מזון ללא בישול – העמילן שלהן מסייע להדבקה ולמניעת פירוק הקציצה. שדרוג נוסף במרקם אפשר לקבל אם במקום לאפות סתם על נייר אפייה, עושים שימוש במנג'טים מסיליקון. מניחים מעט שמן זית בכל מנג'ט וכף מהעיסה ואופים ב 200 מעלות כ 25 דקות".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה