יום ראשון, 6 בינואר 2019

אורז עם פטריות וערמונים

אורז עם ערמונים ופטריות – תוספת אורז עשירה וטעימה לאירוח, ערב שבת או חגים.

מצרכים (3-4 מנות):
בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות טריות מסוג שמפיניון קצוצות
2 שיני שום כתושות
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
כוס וחצי אורז לבן 
2 כפות רוטב סויה 
כף סילאן
כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
-מוסיפים פטריות קצוצות ושום כתוש, ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.


-מוסיפים ערמונים קצוצים ומבשלים כ-2 דקות. מוסיפים אורז ומתבלים ברוטב סויה, סילאן מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה