מתכון כדורי כרובית אפויים בתנור –
נשנוש פרווה טעים שמומלץ להגיש כמנה ראשונה לצד רוטב צ'ילי מתוק.
מצרכים (25-30 כדורים):
800 גרם פרחי כרובית טריה או משקית קפואה
1 בצל קטן קלוף חתוך גס
1 שן שום קצוצה
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן זית/קנולה
שליש כוס פירורי לחם
כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור
לציפוי: 2/3 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
-אם משתמשים בכרובית טרייה יש לבשל אותה לפני במים: ממלאים סיר עם מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים במשך 10-12 דקות עד לריכוך (עד שניתן לנעוץ מזלג בקלות בכרובית). מעבירים למסננת. אם מכינים מכרובית משקית קפואה- מספיק לשים כדקה בקערית עם מים רותחים ולסנן.
-מניחים במעבד מזון את פרחי הכרובית, הבצל והשום וטוחנים עד למרקם גרגירי קטן. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצים, שמן, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את נייר האפיה בנדיבות.
-יוצרים כדורים בקוטר של 3-4 ס"מ ומגלגלים בפירורי לחם. מניחים על נייר האפיה המשומן (הערה: במידה והתערובת מתפרקת יש להוסיף ביצה נוספת).
-מרססים או מברישים את החלק העליון בשמן ואופים בתנור במשך 35 דקות. הופכים בזהירות צד ואופים 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה.
-מוצאים מהתנור ומניחים לכדורים להתקרר לטמפ' החדר.
*מומלץ להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה