יום שני, 18 במרץ 2019

דג מרוקאי חריף אפוי בתנור

דג מרוקאי חריף אפוי בתנור❤


מרכיבים
  • 8-10 חתיכות דג פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים.
  • בתבנית גדולה שמים
  • 4-5 חתיכות פלפל חריף
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 10-שיני שום פרוסים לעיגולים
  • 2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים
  • צרור כוסברה קצוצה.
  • תבלינים
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • 1 כף מרק עוף
  • חצי כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כוס שמן
  • 3/4 כוס מים.
אופן ההכנה
  • 1
    משרים את הדגים במים עם קצת מלח וחומץ כחצי שעה ולאחר מכן לשטוף היטב..

  • 2
    בתבנית גדולה שמים.
  •  
  • 3
    4-5 חתיכות פלפל חריף,1 גמבה חתוכה לרצועות,10-שיני שום פרוסים לעיגולים,2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים,צרור כוסברה קצוצה..

  • 4
    לוקחים צלוחית עמוקה ושמים:2 כפות גדושות פפריקה מתוקה,חצי כף פפריקה חריפה,1 כף מרק עוף,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,חצי כוס שמן,3/4 כוס מים..

  • 5
    לערבב את הכל היטב ולשפוך מעל הדגים שסידרנו בתבנית..
  •  
  • 6
    להוסיף עוד חצי כוס מים ולפזר מעל הכל עוד קצת כוסברה ושום פרוס..
  •  
  • 7
    מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות..
  •  
  • 8
    אופים כ- 15 דקות עם הנייר ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהרוטב מסמיך והדג אפוי(בערך עוד 10 דקות)..

  • 9
    מומלץ מידי פעם לנער קצת את התבנית כל שהרוטב ייגע בדגים והם לא יתייבשו במהלך האפייה..

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה