דג מרוקאי חריף אפוי בתנור❤
מרכיבים
- 8-10 חתיכות דג פילה מושט או כל דג אחר שאוהבים.
- בתבנית גדולה שמים
- 4-5 חתיכות פלפל חריף
- 1 גמבה חתוכה לרצועות
- 10-שיני שום פרוסים לעיגולים
- 2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים
- צרור כוסברה קצוצה.
- תבלינים
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- חצי כף פפריקה חריפה
- 1 כף מרק עוף
- חצי כף מלח
- חצי כף פלפל שחור
- חצי כפית כורכום
- חצי כוס שמן
- 3/4 כוס מים.
אופן ההכנה
- 1משרים את הדגים במים עם קצת מלח וחומץ כחצי שעה ולאחר מכן לשטוף היטב..
- 2בתבנית גדולה שמים.
- 34-5 חתיכות פלפל חריף,1 גמבה חתוכה לרצועות,10-שיני שום פרוסים לעיגולים,2 עגבניות קטנות חתוכות לעיגולים,צרור כוסברה קצוצה..
- 4לוקחים צלוחית עמוקה ושמים:2 כפות גדושות פפריקה מתוקה,חצי כף פפריקה חריפה,1 כף מרק עוף,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור,חצי כפית כורכום,חצי כוס שמן,3/4 כוס מים..
- 5לערבב את הכל היטב ולשפוך מעל הדגים שסידרנו בתבנית..
- 6להוסיף עוד חצי כוס מים ולפזר מעל הכל עוד קצת כוסברה ושום פרוס..
- 7מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות..
- 8אופים כ- 15 דקות עם הנייר ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהרוטב מסמיך והדג אפוי(בערך עוד 10 דקות)..
- 9מומלץ מידי פעם לנער קצת את התבנית כל שהרוטב ייגע בדגים והם לא יתייבשו במהלך האפייה..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה