סלט קינואה מודולרי
מי אמר שקינואה צריכה להיות תפלה ומשעממת?
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים
לוויניגרט:
- חצי כפית דבש
- כפית חרדל
- שן שום כתושה
- מעט חומץ אני אוהבת אורז, אפשר מה שטעים לכם
- 3 כפות שמן זית
- מלח
לסלט:
- כוס קינואה אדומה או לבנה
- 3 גבעולי בצל ירוק גדולים
- רבע צרור כוסברה
- 50 גרם גבינה מלוחה בולגרית, פטה, טולום - או כלום, לגרסה טבעונית
- רבע כוס שקדים או קשיו, או אגוזים אחרים
- חופן גדול של חמוציות או רימונים או מה שבעונה
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
- מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה ומבשלים בהרבה מים רותחים, כמו שמבשלים פסטה, 10-15 דקות עד שהקינואה מתרככת, אבל עדיין נשארת נגיסה. היא מוכנה כשיוצאים לה הצ'ופצ'יקים הלבנים.
- קולים על מחבת יבשה ללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. מניחים בצד לקירור.
- קוצצים בצל ירוק, כוסברה ואת החמוציות, אם רוצים אותן קצוצות. מפוררים או חותכים לקוביות קטנות את הגבינה המלוחה.
- מרכיבים את הסלט, מוסיפים את הוויניגרט, טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך עוד קצת רוטב, מוסיפים קצת שמן זית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה