יום ראשון, 24 במרץ 2019

סלט קינואה רוטב ויניגרט

סלט קינואה מודולרי
מי אמר שקינואה צריכה להיות תפלה ומשעממת?
מספר מנות4 מנות
מצרכים
לוויניגרט:
  • חצי כפית דבש
  • כפית חרדל
  • שן שום כתושה
  • מעט חומץ אני אוהבת אורז, אפשר מה שטעים לכם
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
לסלט:
  • כוס קינואה אדומה או לבנה
  • 3 גבעולי בצל ירוק גדולים
  • רבע צרור כוסברה
  • 50 גרם גבינה מלוחה בולגרית, פטה, טולום - או כלום, לגרסה טבעונית
  • רבע כוס שקדים או קשיו, או אגוזים אחרים
  • חופן גדול של חמוציות או רימונים או מה שבעונה
  • מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים בצד.
  2. מכינים את הקינואה: שוטפים את הקינואה ומבשלים בהרבה מים רותחים, כמו שמבשלים פסטה, 10-15 דקות עד שהקינואה מתרככת, אבל עדיין נשארת נגיסה. היא מוכנה כשיוצאים לה הצ'ופצ'יקים הלבנים.
  3. קולים על מחבת יבשה ללא שמן את השקדים עד שהם משחימים מעט. מניחים בצד לקירור.
  4. קוצצים בצל ירוק, כוסברה ואת החמוציות, אם רוצים אותן קצוצות. מפוררים או חותכים לקוביות קטנות את הגבינה המלוחה.
  5. מרכיבים את הסלט, מוסיפים את הוויניגרט, טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך עוד קצת רוטב, מוסיפים קצת שמן זית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה