יום שבת, 6 באפריל 2019

עוגת קרמבו לפסח

מתכון עוגת קרמבו לפסח

שלוש שכבות של עונג בעוגת קרמבו חגיגית ורבת רושם, שמצדיקה כל רגע שתעבדו עליה. מתכון של משה אהובי מרשת קונדיטוריות הבוטיק פיס אוף קייק
צילום: דודו בכר

משה אהובי, קונדיטור אורח

02.04.2019

לעוגת הפסח החגיגית שלי - הקרמבו – יש הרבה מאוד גרסאות. אחרי שלל ניסויים ומתכון שבדקתי, הגעתי למשוואה שתוציא עוגה חגיגית נטולת קמח, אבל עם המון שוקולד והתוצאה הסופית היא עוגת קרם ומוס על בסיס מוס שוקולד אפוי, והיא שווה כל רגע שתעבדו עליה.

 תבנית בקוטר 26

 דרגת קושי: קל

דירוג גולשים     3.5156

רכיבים

לבסיס מוס שוקולד אפוי:


220 גרם שוקולד מריר


7 חלמונים


7 חלבונים


10 כפות סוכר


1 כפית נס קפה


למלית:


200 גרם שוקולד לבן


500 מ"ל שמנת מתוקה 38%


1 כף אינסטנט פודינג וניל


50 גרם מחית נוגט


לציפוי:


100 מ"ל שמנת מתוקה


160 גרם שוקולד חלב


הרשמה מהירה לניוזלטר

נראה טעים? קבלו עוד רעיונות בישול בדיוור יומי

הרשמה בקליק

הוראות הכנה

הכנת המלית – יום מראש: 
ממיסים בקערה במיקרוגל/בן מארי 200 גרם שוקולד לבן +500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה. 
מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 24 שעות.
הכנת בסיס העוגה
מחממים תנור ל-190 מעלות.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ומקציפים את החלמונים עד לתפיחתם.
מוסיפים 2 כפות סוכר, נס קפה ואת השוקולד המומס תוך כדי הקצפה.
בקערה נפרדת, מקציפים היטב 7 חלבונים ו-8 כפות סוכר ולאחר מכן מקפלים פנימה את מסת השוקולד והחלמונים.

יוצקים לתבנית בקוטר 26 ומכניסים לתנור שחומם מראש, לכ-25 דקות. העוגה עדיין תהיה רכה באמצע ואפויה בצדדים, זה בסדר. מקררים את העוגה, העוגה תצנח במרכזה וגם זה בסדר.
על התחתית המקוררת מורחים 50 גרם מחית נוגט ומקציפים את הגנאש הלבן שהכנו יום קודם (תערובת השוקולד הלבן והשמנת) עם כף אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב מאד.
מורחים על העוגה ומקפיאים. כשהעוגה קפואה מכינים את הציפוי.
הכנת הציפוי: 
ממיסים את השמנת מתוקה ושוקולד חלב במיקרוגל/בן מארי מערבבים היטב ומורחים על העוגה הקפואה.
לקישוט ניתן לפורר שוקולד מקופלת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה