מתכון מאפה פסטה טבעוני עם חצילים, דלעת ועגבניות שרי ברוטב קשיו
מתכון של גדעון בן עזרא שף של מסעדת "השכן" בתל אביב
צילום: דודו בכר
גדעון בן עזרא, שף אורח
26.02.2017
בפסטה אפויה קל מאוד לפספס בתיבול, בין אם מדובר בטבעונית או בין אם רגילה, לכן חשוב לתבל קצת מעבר למצופה. בזמן האפייה הפסטה (שהיא ניטרלית יחסית) סופגת המון טעמים ויחד עם זה גם תיבול.
6-8 מנות
דרגת קושי: קל
דירוג גולשים 5.0153
רכיבים
חבילת פסטה פנה מחיטה מלאה, מבושלת במי מלח לדרגת אל דנטה, שטופה במים קרים ומסוננת
שמנת קשיו
200 גרם קשיו (2 כוסות) מושרים ב-2 כוסות מים עם 1 כף סולת כ-4 שעות
1 כפית מלח
2 כפות מיץ לימון
2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק
כוס וחצי דלעת / דלורית חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
1 חציל חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
1 בצל סגול בינוני פרוס לחצאי פרוסות (קשתות)
10 עגבניות שרי תמר חצויות
1/2 כוס בזיליקום טרי
1/4 כוס אורגנו טרי
4 כפות שמן זית
גבינת אגוזים
1/2 1 כוסות שקדים / קשיו / מקדמיה מושרים במים כ 4 שעות
1/4 שן שום כתושה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית
הרשמה מהירה לניוזלטר
נראה טעים? קבלו עוד רעיונות בישול בדיוור יומי
הוראות הכנה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
השמנת:
מסננים את הקשיו והסולת מהמים (שומרים את המים בצד)
טוחנים במעבד מזון או בלנדר את הקשיו עם הסולת, המלח, האורגנו והלימון
מוסיפים חזרה את הנוזלים בהדרגה עד קבלת מרקם חלק וסמיך
חשוב להתחיל ללא / עם מעט מאוד נוזלים, אחרת מעבד המזון לא יצליח לטחון את הקשיו
*ניתן לסנן את השמנת, אני מעדיף את הגרגירים שנשארים בנוזל.
מערבבים את הירקות עם התבלינים ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור על נייר אפייה כרבע שעה, עד השחמה קלה של החציל
הכנת גבינת אגוזים:
מסננים את האגוזים מהמים (שומרים את המים בצד)
טוחנים את האגוזים עם השום, השמן והמלח.
מוסיפים מעט מהמים לקבלת מרקם גבינתי רך
טועמים שוב ומתבלים
הכנת המאפה:
מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם השמנת והירקות הצלויים
טועמים ומתבלים בשנית
משטחים חצי מהכמות בתבנית האפייה
מורחים מעל חצי מכמות הגבינה
יוצרים שכבה נוספת של פסטה עם ירקות ושמנת
ומכסים בשארית הגבינה
אופים כחצי שעה עד השחמה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה