מתכון להכנת עוגת תפוחים בחושה
החומרים:
200 גרם חמאה רכה (או כוס שמן קנולה)
1 כוס סוכר
3 ביצים גודל L
1 גביע שמנת חמוצה (או אשל או יוגורט)
350 גרם קמח תופח (3 כוסות מדידה)
חצי כפית קינמון
כפית תמצית וניל
3-4 תפוחי גרנד סמית או תפוחי פינק ליידי
המתכון מספיק ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה או 1 תבנית עגולה של סיר פלא מספר 26 (עם החור באמצע)
אופן ההכנה:
– מחממים את התנור על 170 מעלות.
– בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
– מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל.
– מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
– קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ.
– כעת אם רוצים ניתן להוסיף שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ'יפס ולערבב.
– משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפיה, יוצקים את התערובת לתבניות.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, זמן אפיה של 40 דקות.
– בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה.
– מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
למה אתם מחכים? גשו למטבח ותכינו אפילו עם הילדים הקטנים. העוגה קלה ופשוטה להכנה. והכי חשוב שהיא רכה, נימוחה ולא נשארת הרבה זמן אלה מתחסלת מיד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה